FAQ

We zijn heel discreet en vragen alleen de strikt noodzakelijke gegevens om de computer toe te laten je als een unieke persoon op te slaan in ons adressenbestand.
We vragen alleen jouw voornaam, de naam van de stad waar je woont, je geboortedatum en uiteraard je emailadres.
Dit om het onderscheid te maken met jouw naamgenoten in ons uitgebreide adressenbestand.
Als jij liever een andere voornaam opgeeft, een andere stad en een andere leeftijd is dat voor ons geen enkel probleem. Alleen moet je die gegevens dan telkens heel correct opnieuw gebruiken in je correspondentie met ons. Anders vindt de computer je niet terug!
Wij vragen ook nooit naar een volledig postaal adres. Je krijgt dus nooit informatie toegestuurd met de post.
Er wordt niets met deze gegevens gedaan. Die blijven strikt bij ons. Jouw mailadres wordt ook nooit doorgegeven aan anderen.

Eet niet te zwaar voor je komst. Een overvolle maag is niet bevorderlijk om te genieten van een massage. Een lege maag met een opkomend hongergevoel kan de aandacht afleiden van de massage dus neem een lichte maaltijd vooraf.
Drink ook geen cafeïne- en alcoholhoudende dranken voor de massage. Cafeïne en alcohol hebben een stimulerende werking op het zenuwstelsel en verhogen de toxines in het lichaam. Massage beoogt precies een kalmerende werking op dat zenuwstelsel en wil de toxines uit het lichaam verwijderen.

Hygiëne is uiterst belangrijk!
Je zorgt ervoor dat je totaal hygiënisch bent, dus overal gewassen! Dat betekent dat je gedoucht bent vlak voor je komst.
Geen lichaamsgeuren a.u.b.! Gebruik ook liefst geen parfum of bodylotion. Okseldeodorant is ok.

Iemand mailt ons:

“Ik ben 58 jaar, mijn echtgenote is er 56 en wij hebben helemaal geen dergelijk lichaam meer. Laten er zich ook dames en heren zoals wij nog masseren? Wij willen ons niet ongemakkelijk voelen.”

Wees gerust: die foto’s zijn van het internet geplukt. Op een uitzondering na zijn onze massagegasten gewone mensen die je elke dag op straat ontmoet. Dames en heren tussen 18 en 65 jaar. Soms zelfs iets ouder. Met hier en daar een rimpeltje. Soms veel rimpeltjes. Al of niet behaard. Al of niet door de zon (zonnebank) gebruind. Sommigen doen aan sport, anderen niet. Sommigen dragen een ouderdoms- en of bierbuikje.
Dames met zowel een A- als een D-cup.
Onze massagegasten zijn helemaal geen fotomodellen!

Maar als naturist heb je een andere instelling: je aanvaardt je medemens zoals hij of zij gemaakt is. Die medemens aanvaardt jou zoals jij er nu uitziet!

Wij masseren met Kneipp-massage olie. Het is een iets duurdere olie zonder conserveringsmiddelen, zonder parafine, siliconen en minerale oliën en met natuurlijk verzorgende werkstoffen. Wij gebruiken het meest de citrusversie maar wisselen ook met passievrucht-grapefruit, ylang-ylang en arnica. Mocht jij gevoelig of allergisch zijn voor bepaalde oliën dan mag je gerust je eigen versie meebrengen.
Veel mensen vinden het prettig om hun ondergoed aan te houden tijdens een privémassage, terwijl anderen liever alles uit doen.
De keuze is echter volledig aan jou.
Wanneer je last hebt van je onderrug of billen is het echter verstandig om volledig naakt te gaan. De masseur zal het gedeelte van het lichaam wat hij niet masseert altijd netjes bedekken met een handdoek.
Maar in de praktijk is iedereen naakt, ook de masseur.

In onze massagecursussen is naakt zijn wel de regel.

Nee, alhoewel het prettig kan zijn om met iemand te praten, willen veel mensen gewoon lekker even liggen en nergens aan denken. Hier is niets mis mee en de keus is dan ook aan jou. Vergeet het echter nooit te vermelden wanneer iets pijn doet, te warm of te koud is of er iets anders aan de hand is waardoor je niet optimaal van je massage kan genieten! De masseur zal hier alleen maar blij mee zijn dus schaam je niet!
Absoluut niet!
Er zijn mensen die zich schamen zich voor bepaalde delen van hun lichaam en zullen zich daarom niet volledig op hun gemak voelen wanneer ze naakt op een tafel liggen. Veel voorkomende gevallen zijn:
• Overgewicht
• Overbeharing
• Last van Acne
• Littekens
Onze masseurs hebben een professionele opleiding gehad en ze masseren meerdere mensen per dag, schaam je dan ook niet. De masseur is er om je op je gemak te stellen! Je kan ook vragen of de masseur bepaalde delen van het lichaam wil overslaan bij de massage omdat je liever hebt dat deze niet gemasseerd worden.

Soms beslist de masseur zelf om bepaalde delen van je lichaam niet te masseren. Dat is bijvoorbeeld het geval bij spataderen.

Wanneer je je helemaal niet op je gemak voelt zonder kleren kan je ook altijd vragen om een slip of boxer te mogen aanhouden. Dat is geen probleem. Onze masseurs verwennen ook blinden (de blindengeleidehond ligt onder de massagetafel!), doofstommen (de masseur zorgt dat de massé kan liplezen), mensen met een kunstbeen of –arm, mannen met een penispomp, mannen die een prostaatoperatie achter de rug hebben en geen uitwendig orgasme meer hebben, enz.

Sommige mannen voelen zich niet prettig wanneer ze door een andere man gemasseerd worden, maar ook vrouwen kunnen het prettiger vinden om door een andere vrouw gemasseerd te worden. Het is helemaal niet erg om dit aan te geven, je kan van te voren altijd aangeven dat je graag door een vrouw gemasseerd wilt worden.
Het is een veel voorkomende vraag en dus totaal niet raar om te vragen!
Bij ons zijn er alleen mannelijke masseurs die ook vrouwen willen masseren. Maar vrouwelijke masseurs hebben we niet!
Onze massagecursussen moeten volledig vooruitbetaald worden zodat wij moeten zeker zijn van in paar aantal te kunnen werken.

Voor de privémassages vragen wij een voorschot.

Onze masseurs zijn in het verleden vele keren “in de zak gezet” door kerels die een massage reserveerden maar gewoon niet kwamen opdagen. De masseurs zijn hier dan wel aanwezig en zijn er aan voor hun moeite.

Maar omgekeerd geldt ook. Jij bent er zeker van dat jouw masseur hier aanwezig is om je te verwennen.
In het betaaldocument dat je ontvangt zie je dat er meerdere manieren zijn om discreet te betalen.

Dus reserveer geen massage als je geen voorschot wil betalen a.u.b.!

In onze cursussen leren we verschillende massagetechnieken aan.
In de opeen volgende modules leer je:
* intermitterend drukken
* effleurage
* petrissage
* fricties
* hakken
* vibreren
* tapoteren
* schudden
* duimrollen
Laat je niet imponeren door deze benamingen. Je leert ze heel voorzichtig en correct aan in de diverse modules van onze basiscursus 1.0
Je raakt er heel snel mee vertrouwd.

Omdat massage heel positief op het lichaam inwerkt!
De behoefte om elkaar lichamelijk aan te raken is net zo oud als er mensen op aarde zijn. Overal ter wereld is er een behoefte aan tederheid en ontspanning. Door middel van massage krijgt het aanraken van een lichaam een extra dimensie.
Er zijn heel wat voordelen om te profiteren van een massage.
Er zijn er bij waar je nooit zou aan denken.
Hierbij een kleine opsomming waarom jij ook zou moeten leren masseren!
Massage:
*Verlicht bij pijnlijke spieren, vermoeidheid, ongemak en spanning
*sterkt zwakke spieren, bevordert spierlengte en soepelheid
*helpt spierspanningen en spasmen te verminderen
*heeft een gunstig effect op je immuunsysteem
*vermindert overmatig littekenweefsel en verklevingen
*bevordert de genezing van botbreuken en verwond weefsel
*laat je huid beter functioneren
*vermindert huidoneffenheden door cellulitis
*bevordert ontspanning en vermindert angst, depressie, en stress;
ook sporters hebben, na de fysieke inspanning, veel deugd van een fijne ontspanningsmassage.
*verbetert de balans van hormonen en neurotransmitters in het lichaam
*verbetert de bloedsomloop, voorziet de cellen van voedsel en zuurstof en voert de afvalstoffen af
*zorgt voor meer bloedplaatjes en rode en witte bloedcellen
*verlaagt de bloeddruk en vermindert oedeem of zwelling
*stimuleert de spijsvertering en verlicht constipatie
*verbetert de longfuncties
*bevordert de vruchtbaarheid, vermindert de symptomen van menopauze en PMS en helpt bij weeën, bevalling en borstvoeding
*tijdens de massage wordt het hormoon “oxytocine” aangemaakt. Dit knuffelhormoon zorgt ervoor dat we ons ontspannen. Het vormt de tegenpool van adrenaline en noradrenaline, die ook wel stresshormonen worden genoemd. En juist deze oxytocine zorgt ervoor dat we ons lekker in ons vel voelen zitten en dat we ontspannen en blijer in de wereld gaan staan.
*massage reinigt je lichaam! Massage is ook een schoonmaakbeurt voor je lichaam. Door massage wordt de bloedcirculatie gestimuleerd en de lymfestroming bevorderd. Massage helpt om afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen. Massage maakt je gezonder!
*laat je heel diep ontspannen
*biedt emotionele steun
*helpt je er beter uitzien! Massage is een weldaad voor je lichaam!
*massage is ook een opkikker voor je relatie! Je kunt het geven van een massage aan je partner of een vriend(in) zien als een mooie vorm van lichamelijke communicatie, een uiting van warmte, van genegenheid, van vriendschap, van liefde.
*stimuleert intimiteit en verbondenheid
*massage heeft ook iets sensueels: het kan de inleiding zijn tot een vrijpartij met je partner, je vriend(in), enz.
*massage geeft je een beter gevoel over jezelf en over je lichaam.

Je leert de ontspannings- of relaxatiemassage die bedoeld is om te ontspannen.
Via de massage zelf en de aangename sfeer ontspannen niet alleen de spieren maar ook de geest. De ontvanger is “even weg naar een andere planeet”. Hij geniet van een totale rust.
Deze ontspanningsmassage is de meest bekende vorm van massage.
Het is de basis van alle andere massages.
De technieken van de ontspanningsmassage komen geregeld terug in andere vormen van Westerse massages. Soms met een verschil in snelheid, een verschil in druk of in een andere variatie van uitvoeren.
Als jij je wenst “te specialiseren”, als jij later nog meer gespecialiseerde massages wenst te geven, is het dus essentieel om de technieken uit deze cursus zeer goed te kennen.
Je leert in onze cursus een volledige relaxmassage met olie te geven. Je kunt die zowel ontspannend als activerend toepassen.
In onze basiscursus leren we de terminologie en de specifieke technieken aan. De harde en gespannen spieren gaan zich ontspannen. Er ontstaat een betere doorbloeding in de spieren en de afvalstoffen uit de spieren worden versneld afgevoerd. De ademhaling van de ontvanger wordt rustiger en dieper. Soms valt hij of zij daarbij in slaap.
Jij zorgt voor een aangename ontspanning in familie- en vriendenkring. Je bouwt aan een solide basis voor je eigen massagestijl. We hebben ook aandacht voor een goede houding tijdens de massage.
In de “basiscursus” 1.1 starten we met effleurage of strijkingen om het lichaam te verwennen. Met die garantie dat je op het einde van de cursus in staat bent om een volledige lichaamsmassage van kop tot teen te geven en dat voor zowel de rug-als de buikkant.
Dus als je na de cursus naar huis gaat kan jij meteen mensen uit je omgeving verwennen! Ze gaan je heel dankbaar zijn!
We raden je aan om zoveel mogelijk te oefenen om de opgedane kennis niet te verliezen. Masseer zoveel mogelijk verschillende lichaamstypes (slank/volslank/jong/oud/al of niet behaard/man/vrouw) om zoveel mogelijk ervaring op te doen.

De ontvanger geniet van een totale lichamelijke maar ook geestelijke ontspanning.

De massage vermindert hoofdpijn en lage rugpijn en zorgt voor een betere doorbloeding van de spieren en de huid.

De massage zorgt voor een soepeler lopen en bukken.

Na een goede voetmassage loop je precies “op wolken”.

De massage zorgt ook voor een betere nachtrust.

We masseren naturistisch.
In ons blootje.
Zonder enige kledij.

Om heel duidelijk te zijn: alle deelnemers aan de cursussen zijn naakt.

Als je daar problemen mee hebt dan vragen we je om niet deel te nemen.
Voor ons is naturisme niet gelinkt met seks, het is voor ons een levensstijl.
Als naturisten nemen we de optie om zoveel mogelijk naakt te leven en naakt aangename dingen te doen in ons leven.
Bijna al onze cursisten zijn gewend aan een saunabezoek. Zij voelen zich juist niet op hun gemak als een en ander steeds moet afgedekt worden.

Naakt zijn is voor ons een natuurlijk gegeven.
Kledij dragen tijdens het masseren is eerder hinderlijk en dus overbodig.
Als je naakt bent kunnen alle lichaamsdelen zonder oponthoud gemasseerd worden.

Het is ook zeer aangenaam om gewoon ongedwongen naakt te kunnen zijn en daarvan te genieten.
De praktijk wijst uit dat je na 5 minuten opleiding totaal vergeten bent dat je naakt bezig bent!
Je bent zodanig geboeid door de instructies dat je de “naaktheid” niet meer “ziet” bij jezelf noch bij de andere cursisten.
Nog een voordeel is dat bij het naakt zijn alle rangen en standen vervagen en iedereen dus gelijk is.

In deze rubriek hebben we een aantal veel gestelde vragen voor je op een rijtje gezet. We hopen dat ook jouw vraag beantwoord is! Is dit niet het geval stel je vraag dan gerust via het contact formulier en je krijgt zo snel mogelijk een antwoord.
Als jouw vraag interessant is voor iedereen dan passen wij onmiddellijk onze teksten aan.
Klik hier als je nog een vraag hebt.